Wszyscy znają słynne chili con carne, ale Lyofood zapewnia, że jego bezmięsna wersja może być równie pyszna! Danie powstało z prostych składników, jednak to doskonale dobrane przyprawy wydobywają bogaty smak i charakterystyczny aromat. Przy tworzeniu liofilizowanej interpretacji tego klasyka kuchni meksykańskiej sięgnęliśmy po warzywa z wyłącznie ekologicznych upraw: dojrzewające w słońcu pomidory, cebulę, pożywną czerwoną fasolę, czerwoną paprykę i zielone oliwki. Całości dopełnia porządna porcja bezglutenowej polenty, dzięki której danie jest jeszcze bardziej sycące.
Składniki:
polenta (kasza kukurydziana, bezglutenowa)* 30 %, pulpa
pomidorowa (pomidory, sok pomidorowy)*, papryka czerwona*, fasola czerwona* 13
%, cebula*, oliwki zielone* 2 %, olej rzepakowy*, przyprawy*, sól, papryczka
chili suszona* 0,04 %.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Przygotowanie:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz
tlenu. 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie
produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania. 4. Dokładnie
zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną
i zamieszaj ponownie. Smacznego!
Kod produktu: | LYO-5906122901117 |
EAN: | 5906122901117 |