Spróbuj naszą wersję klasycznego indyjskiego Dalu.
Dal to indyjska, gęsta
zupa z soczewicy, która rozgrzeje każdego na długie godziny.
Doceń jej
prostotę, aromat i kremową konsystencję, a szybko stanie się twoim ulubionym
daniem liofilizowanym.
Czerwona soczewica w kompozycji aromatycznych
przypraw, ugotowana w kokosowo-pomidorowym sosie. Dla dodania charakteru w
towarzystwie chrupiącej, zielonej soczewicy i odrobiny oliwy z oliwek. Naszą
wersję dalu serwujemy z bezglutenową kaszą jaglaną.
To danie jest źródłem
białka, ma niską zawartość tłuszczu i cukru.
PRZYGOTOWANIE: 1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj 273 ml gorącej, przegotowanej wody - linia pomocnicza nr. 1 (patrz w środku). 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie, smacznego.
Składniki: kasza jaglana 36%, pomidory (pomidory, sok pomidorowy)*16 %, czerwona soczewica*15%, napój kokosowy, cebula*, soczewica zielona* 4%, oliwa z oliwek*, sól, przyprawy*, kumin*, kurkuma*, imbir*
Kod produktu: | LYO-5906122901124 |
EAN: | 5906122901124 |
Waga: | 370 g |