Zainspirowani kuchnią północnych Włoch Lyofood postanowił stworzyć własną wersję doskonałego primo piatto, jakim bez wątpienia jest proste, a zarazem niezwykle eleganckie risotto. Smakowita kompozycja powstała z kaszy jęczmiennej, zielonej soczewicy, czerwonej papryki, pora i pestek dyni, a całość zanurzyliśmy w musie z awokado. Rezultat? Świetnie zbilansowany wegański przysmak, którym możesz cieszyć się podczas wędrówek, gdziekolwiek zaprowadzi cię szlak..
Składniki:
papryka czerwona 41 %, kasza jęczmienna pęczak 20 %, soczewica zielona 14 %, por, awokado 4 %, pestki dyni, natka pietruszki, oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól, przyprawy.
Przygotowanie:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania. 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie. Smacznego!
Kod produktu: | LYO-5906122901162 |
EAN: | 5906122901162 |